Een nieuwe fase!

Zoals velen van jullie weten stond ons bedrijf al enige tijd te koop. Omdat wij daar zelf voor kozen. Afgelopen zomer is het bedrijf ook echt verkocht. We zitten op dit moment volop in de overdracht, zeer binnenkort zullen wij ons bedrijf verlaten. Het bedrijf wordt voortgezet door de nieuwe eigenaren.

Natuurlijk hadden wij dit niet voorzien toen we ruim 10 jaar geleden te horen kregen van Rijkswaterstaat dat we van het oude bedrijf weg moesten. Ook dat was schakelen (en vechten), maar we kozen bewust voor een locatie dichtbij. Dat had heel wat voeten in de aarde, er stond alleen nog maar gras en verder ….niets! En gelukkig wisten wij toen ook nog niet hoe ingewikkeld en frustrerend de overheid het uiteindelijk zou maken met alle regelgeving die ‘uit de lucht kwam vallen’.

Maar: het is gelukt. En wat zijn we, na 5,5 jaar draaien, nog steeds ongelooflijk trots op wat we hebben neergezet! Een bijzonder mooi en modern bedrijf met goede, gezonde melkkoeien die (na ruim 40 jaar fokkerij) ook veel melk geven. Ook het land is zo enorm opgeknapt!

Het was een moeizaam en frustrerend traject met veel tegenslagen. Maar we hebben ze altijd doorstaan en kwamen er altijd weer bovenop. Zeker ook mede door de hulp van onze jongens.

En nu…….nu is het tijd voor een nieuwe fase. We hebben een heerlijk huis gevonden in de buurt. Met vervallen schuren, we hoeven dus niet stil te zitten.

Natuurlijk valt het afscheid nemen zwaar. Maar stoppen met het een opent weer deuren voor iets anders!

Deel dit via:

Gemaaid!

Al ons gras is gemaaid en bijna alles is geschud. Totaal ruim 48 hectare, zo’n 96 voetbalvelden. Morgen alles nog een keer schudden en dan kan maandag de loonwerker  aan de slag! Hopelijk blijft het weer mooi.

Net gemaaid bij Boerderij Krokus

Op dit moment lijkt het gras bij de buurman een stuk groener 🙂 (en bruin).

Deel dit via:

Roeisloep weer vertrokken…

Naast het werk op de boerderij is er gelukkig meer!

Deze boer én boerin sloeproeien allebei graag. Met een team een stevige inspanning leveren in de buitenlucht: heerlijk, ontspanning door inspanning! Roeisloepvereniging Muiden had dit winterseizoen de roeisloep W2 bij ons in één van de loodsen staan. Nu het nodige onderhoud weer klaar is werd de sloep weer te water gelaten.

De trainingen kunnen weer beginnen, op naar de 1e wedstrijd van het seizoen: Vechten op de Vecht in Weesp.

 

Deel dit via:

Voerspecialisten uit Engeland op bezoek

 

 

 

 

 

 

Vandaag bracht een groep van zo’n 25 voerdeskundigen uit Engeland op uitnodiging van Phibro Animal Health Corporation een bezoek aan ons bedrijf.


 

 

 

 

 

Na een rondleiding over het bedrijf werd de werking van Omnigen (een weerstandsmiddel voor koeien, zie ook http://www.theomnigendifference.com) verder uitgelegd en hield De Heus Voeders een presentatie.

Bedankt voor jullie interesse!

 

 

 

Deel dit via:

Steeds minder antibiotica

Mooi! In 6 jaar tijd wordt er bijna de helft minder antibiotica gebruikt in de melkveehouderij.
http://www.nzo.nl/nieuws/forse-reductie-antibioticagebruik-rundveehouderij
 
Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat er antibiotica in je melk zit. Elke levering aan de fabriek wordt onderzocht en bemonsterd.
 
Maar als een koe echt ziek is, wordt er wel eens antibiotica gebruikt. Dat is dan om de koe weer beter te maken. Die melk wordt dan gedurende de voorgeschreven periode weggegooid.
Deel dit via:

Tweeling geboren

Vanmorgen heeft Hennie 33 een tweeling gekregen: 2 meiden. Kalfjes worden zonder antistoffen geboren. Die zitten in de eerste melk van de koe (biest). De antistoffen worden opgenomen door de darmwand, die sluit na ongeveer 24 uur. Het is dus heel belangrijk dat ze de eerste uren voldoende biest drinken.

Meer lezen

Deel dit via: